Zoektocht naar rust
21945
post-template-default,single,single-post,postid-21945,single-format-standard,qi-blocks-1.2.4,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Zoektocht naar rust

Steeds als ik de laatste weken bij mezelf incheckte met de vraag ‘waar heb ik behoefte aan’, schreeuwde alles in mij: RUST! Het laatste kwartaal van 2021 heb ik bijna twee keer meer omgezet dan normaal, wat fijn is, want mijn spaarpotje is weer wat gevuld na mijn verlof. Maar ik ben hier niet voor gemaakt; zulke lange dagen doorbeuken en alles steeds maar net afkrijgen en direct doorstomen naar het volgende. En belangrijker nog, als ik dit langer doe, dan lig ik eraf. Dan is het op.

Ik ben al een tijdje aan het bedenken dat ik het anders wil komend jaar. Meer rust, meer ruimte in de dagen, meer flowen met waar ik zin in heb die dag. Dat begint bij minder werk aannemen, maar man, dat vind ik lastig. Alle klussen die voorbij komen zijn zo tof en ik zeg echt al zó vaak ‘nee’. Daarna is het de kunst om echt voorrang geven aan rust in mijn agenda, maar dan nu écht, want ik heb het me al zo vaak voorgenomen.

Tijdens het fotograferen voel ik die rust altijd wel, dan voel ik de ruimte om lang te blijven hangen als dat nodig of leuk is en neem ik altijd de tijd voor thee en een goed gesprek. Maar daarnaast wil ik komend jaar uit het raam staren, zonnegroetjes tussen de bedrijven door, mediteren voordat ik begin, tussen de middag in bad, vaker naar buiten en reiki sturen de dingen waar ik in geloof.

Ik ben wel benieuwd, is mijn zoektocht naar meer rust herkenbaar? En zo ja, hoe doe of wil jij het het liefst?