Over Marieke
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048
Fotografie
OVER MARIEKE

Mijn werk typeert zich door het rauwe en het zachte, tegelijk. Ik houd van het echte, zonder opsmuk. Omdat de waarheid, hoe lelijk soms ook, zoveel mooier is dan het opgepoetste. Niet dat ik durf te beweren de waarheid weer te geven overigens, ik doe slechts een poging een klein stukje ervan te vangen. En ik hoop dat ik de kijker met mijn werk kan overtuigen van de schoonheid die ik zie.

 

Ik heb een enorme nieuwsgierigheid naar mensen. Waarom in hemelsnaam beoefen je als Hollander volksmuziek uit de Amerikaanse Appalachen? Hoe kom je zover dat je een juwelier ramt met een sjofel? Hoe was het leven op straat? Hoe moet het zijn om als Syrische man te leven, daar tegenover me in de straat, wachtend op het weerzien van je vrouw en kinderen? Hoe heeft sport je op het rechte pad gehouden? Dit zijn slechts een handjevol verhalen van de mensen die ik voor mijn lens had.

 

Achter elk mens zit een groot verhaal. Ik stap graag uit mijn eigen comfortabele leven om deze mensen te vangen, naar ze te luisteren en ze het gevoel te geven dat ze het waard zijn gezien te worden.

 

 

 

Foto: Hannelore Smilde

Referenties