Reflecteren met een coach
21899
post-template-default,single,single-post,postid-21899,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Reflecteren met een coach

Even stilstaan, reflecteren, naar jezelf kijken. Als zzp’er heb ik niet een leidinggevende die mij af en toe een spiegel voorhoudt of me scherpe vragen stelt bij een functioneringsgesprek. Dat moet ik zelf doen. Zo had ik een paar weken geleden een heel fijne doorboomsessie met coach Anne Hospers (@campbluff) waarin mijn vraag vooral was: hoe houdt ik dit vast?! 

Er kwamen niet eens bizar grote veranderingen of inzichten uit, maar wel een paar heel goede dingen. Zoals: ik plande helemaal geen tijd in om inspiratie op te doen, of om aan mijn bedrijf te werken. Als daar al iets van op mijn to do lijst stond, bungelde het steevast onderaan en schoof het bijna altijd door naar de volgende week, omdat er altijd meer te doen is dan tijd. En af en toe zomaar een dag vrij? Gebeurt bijna nooit, toch zonde, want dat zou best mogelijk moeten zijn.

Een van mijn grootste angsten als fotograaf is dat ik het vuurtje ooit niet meer zal voelen, dat ik uitgeblust raak. En als er íets is dat je nodig hebt om dit werk te kunnen doen, is het wel die enorme drive en een groot enthousiasme om dingen te maken. Daarom zou dit juist topprioriteit moeten zijn.

Dus: vanaf nu neem ik soms vrij (wauw!), plan ik inspiratietijd in waarin ik voor me uit mag staren of in boeken mag bladeren en maak ik tijd om aan mijn bedrijf te werken, om te ondernemen, te leren en dingen te doen die belangrijk zijn, maar blijven liggen.

Aan alle ondernemers: hoe doen jullie dat? Gaat dit vanzelf of moet je er, net als ik, een tikje mechanisch echt tijd voor vrijmaken?