Leven en werken vanuit intuïtie
21879
post-template-default,single,single-post,postid-21879,single-format-standard,qi-blocks-1.0.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.5,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Leven en werken vanuit intuïtie

Ik heb eigenlijk nog nooit gewikt en gewogen om een keuze te maken. Een rationeel lijstje met pro’s en con’s heb ik zelfs in gedachten eerlijk gezegd nog nooit gemaakt. Bij alle grote keuzes in mijn leven wist ik heel helder of ik naar links of rechts moest, of dat nou in de liefde, studiekeuze of waar te wonen was. Ik weet dat ik kan vertrouwen op een diep, helder weten in me. Zo ook in mijn ondernemen, en ook kleiner en dagelijkser in hoe ik fotografeer.

Alles op gevoel, op intuïtie. Als je ratio durft los te laten, gebeuren er zoveel spannendere dingen. Als ik durf te vertrouwen op wat het moment me brengt, zonder plan, dán ontstaat er iets magisch wat ik van tevoren nooit had kunnen bedenken.

De laatste tijd voel ik zelfs steeds sterker dat wat ik doe door me heen komt. Het enige dat ik hoef te doen is aanwezig zijn, mijn hart openzetten en vertrouwen. Hoe lekker is dat? Ik hóef helemaal geen plan te hebben, niet voor een shoot en niet voor mijn leven. Natuurlijk is het voor een klant soms wenselijk om afspraken te maken en van tevoren ongeveer een idee te hebben. Maar als alles dichtgetimmerd wordt doe ik niet mee, dat werkt niet voor mij. En ik heb inmiddels, ook bij meerdere commerciële shoots, ervaren dat een strak plan nergens voor nodig is. Als je intuned op elkaar als team, de kaders weet en verder samen aanwezig bent in het moment, dán gebeuren er de mooiste dingen. 

Foto: Nicoline Rodenburg