Iets ogenschijnlijk onbenulligs
21919
post-template-default,single,single-post,postid-21919,single-format-standard,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Iets ogenschijnlijk onbenulligs

Besef je wel eens hoe dun het lijntje is tussen autonoom zijn en zorg nodig hebben? Sander Grip en ik zagen met eigen ogen hoe mensen ineens aan de andere kant kunnen belanden.

Ik probeer me regelmatig bewust te zijn van het feit dat ik kan lopen, de gordijnen eigenhandig open kan doen, vrij ben om te staan waar ik wil, mijn woorden eruit komen zoals ik wil. Ik denk dat het leven mooier wordt als je dankbaarheid kan voelen voor dit soort dingen. Vaak zijn heel grote en belangrijke dingen verpakt in iets ogenschijnlijk onbenulligs.

Corry van Esschoten voor de serie Rotterdammers van Humanitas, in samenwerking met Sander Grip.