Elke dag twee borreltjes
21894
post-template-default,single,single-post,postid-21894,single-format-standard,stockholm-core-1.2.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.3,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Elke dag twee borreltjes

Aart Blok struikelde een beetje door het leven. Toen hij tewerkgesteld in Duitsland was om bommen te vullen voor de vijand, zag hij na een tijdje zijn kans schoon, onstnapte en liep terug naar huis. Hij kwam thuis aan toen Nederland net bevrijd was… Daarna was hij even barbier, zette een tijdje stipjes op paddestoelen toen hij in de kunstbloemen zat en later werkte hij bij een tuinder. Maar omdat hij kleurenblind is, plukte hij álle tomaten in plaats van alleen de rijpe.

Het langst was hij stratenmaker, maar na zijn 58e waren zijn rug en knieën versleten. Het ergste daaraan? Dat hij niet meer kon voetballen, maar keepen ging nog wel een tijdje. Wat ik leer deze oude man met Alzheimer? Omarm alles op je pad, zonder verwachtingen, zonder oordeel. Dan is het goed. En dat twee borreltjes op je oude dag, elke dag om 15:00 uur, iets zijn om naar uit te kijken. En dat dat genoeg is.