Levenskracht
22171
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22171,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Levenskracht

Voor deze serie portretteerde ik tien mensen in opdracht van IDO in Lelystad. Cyrelle Failé schreef hun verhalen op. Allemaal mensen die heel wat voor hun kiezen hebben gehad. Bij de inloophuizen vonden zij steun, een luisterend oor, warmte en gezelligheid, motivatie om het huis uit te gaan en ook de mogelijkheid om zelf weer iets voor een ander te betekenen.

 

Deze mensen verdienen het om in het zonnetje te staan. Om, zonder oordeel, naar te kijken. En ze dan ook echt te zién.

Wij vroegen ze waar zij de kracht vandaan halen om toch steeds maar weer door te gaan, ook als het leven flink tegenzit. Dat leverde prachtige verhalen op over wilskracht en verlies, migratie en autonomie.

 

Dit resulteerde in een reizende expositie die op plekken staat waar elke inwoner van Lelystad deze verhalen tegen kan komen, zoals het gemeentehuis en de bibliotheek.