IMC Trading
22253
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22253,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

IMC Trading

Hoe zorg je ervoor dat commercieel beeld er toch echt en documentair uitziet? Dat is de kunst vind ik, bij dit soort shoots. Je wilt het gevoel creëren dat de foto’s gewoon ‘even tussendoor’ geschoten zijn, maar in werkelijkheid staat hier een hele set omheen.

 

Een vereiste daarvoor is wat mij betreft om echte medewerkers te gebruiken, mensen die écht op die plek horen en geen modellen in te huren. Daarnaast werk ik samen met een gaffer, een lichtman uit de filmwereld. Die zet prachtig licht neer dat er toch natuurlijk uitziet en dat zorgt ervoor dat ik me helemaal kan focussen op de mensen voor mijn camera. En verder: flexibiliteit. Bij dit soort grote shoots moet alles snel, want tijd is geld. Maar ik hamer er steeds weer op dat er ook ruimte nodig is om te spelen en om af te wijken van de planning. Meestal zitten dáár de pareltjes namelijk.

 

Licht door Michiel Kingma en Lars ham.