Rotterdam Stripstad
21733
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21733,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Rotterdam Stripstad

Een paar jaar geleden startten mijn lief, Sander Grip, en ik samen de rubriek ‘Rotterdam stripstad’ in Gers! magazine, omdat onze stad een grote rol speelt in stripland. Martin Toonder, Martin Loodewijck, Robert van der Kroft. Hun namen zijn niet altijd even bekend, hun creaties des te meer: Iedereen kent Tom Poes, Agent 327 en Sjors en Sjimmie. Wat ook maar weinig mensen weten: veel beroemde Nederlandse tekenaars wonen en werken in de Maasstad. Rotterdam is de striphoofdstad van ons land.

En nu ligt er een lijvig boek in de boekhandels dat Sander samen met Theo Seesing maakte. Over de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en in het bijzonder de vele manieren waarop de stad Rotterdam betrokken is bij en figureert in de negende kunst. Met mijn portretten van stripmakers dus.