Krachtig Feijenoord
21557
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21557,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Krachtig Feijenoord

Een maand lang dwaalde ik door de wijk Feijenoord in Rotterdam. Zonder groot plan, slechts met het urgente gevoel de mensen te willen vangen. In het buurthuis op Katendrecht maakte ik de verjaardag van een 80-jarige vrouw mee die het voor het eerst in haar leven vierde. Ik stapte binnen bij een filosoferende Griekse gitaarbouwer. Ik hing rond op een middelbare school en bracht een bezoek aan de boksschool. Ik sprak mensen aan op straat, waande me even later in een onverwachte groene oase op het Afrikaanderplein. Ik ging een dag mee met de thuiszorg en ik keek over de schouder van Johan, die elke dag boterhammen smeert voor kinderen op scholen die deze niet van hun ouders meekrijgen, omdat daar thuis geen geld voor is.

 

Overal mocht ik kijken. Achter elk paar ogen een groot leven, achter iedere voordeur een nieuwe wereld. En ik zag dat, als je ├ęcht goed kijkt, je overal liefde ziet. In welke vorm dan ook.

 

Deze beelden zijn gemaakt voor De Kracht van Rotterdam (www.dekrachtvanrotterdam.nl)

Film door Merijn van den Brand.