Kansfonds
22085
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22085,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Kansfonds

Het Kansfonds is één van mijn liefste vaste klanten, vanwege mijn voorliefde voor sociaal-maatschappelijke thema’s. Ik mag bijvoorbeeld langs bij mensen thuis die in armoede leven, om even over hun schouder mee te kijken en hun dagelijks leven vast te leggen. Of ik haak aan bij mensen die de wereld met heel hun hart een mooiere plek willen maken.

 

Het Kansfonds is ook actief bezig om beeldvorming van bijvoorbeeld dakloosheid te veranderen. Daarbij denk je snel aan een vieze man op een bankje, zo wordt het dus ook vaak in beeld gebracht. Maar dit beeld is niet realistisch en helpt niet bij de bestrijding ervan, daarvoor is het belangrijk dat mensen zien hoe dakloosheid er écht uitziet. Vaak zijn het verzorgde mensen en brengen ze de nacht door bij vrienden op de bank. Of ze slapen in een tentje en poetsen hun tanden in een openbaar toilet, hangen wat rond in de stad of in een inloophuis. Ik mocht meermaals met ex-daklozen op pad om beelden te creëren die kloppen. Deze zijn al meermaals ingezet bij artikelen op landelijke nieuwswebsites wanneer het ging om dit thema.

 

De ontmoetingen die ik had leerden me dat de scheidslijn tussen zelf je boontjes doppen en dat niet meer kunnen heel dun is. Dat het niet ‘hun eigen schuld’ is. En dat het in Nederland echt niet allemaal zo fantastisch geregeld is, verre van. Zoveel mensen vallen tussen de mazen van de wet, velen worden juist harder de grond in geduwd door het systeem. Maar ik leerde ook dat mensen zó veerkrachtig kunnen zijn en er bakken liefde wordt uitgedeeld aan alle kanten.