Marieke Odekerken | Rotterdammers van Humanitas
21266

Rotterdammers van Humanitas

Humanitas is een zorginstelling die tegen de stroom in anders durft te zijn. Zij stelt behandelplannen noch dossiernummers centraal; bij Humanitas gaat het om de mensen.

Samen met journalist Sander Grip (www.sandergrip.nl) portretteerde ik 30 zorgontvangers. Van een bejaarde dame die als goochelaarsassistente twintig jaar door Europa trok tot een man die met een vorkheftruck bij een juwelier naar binnen reed tot een jonge vrouw die verkocht werd door haar vriend.

De serie maakte in januari 2018 onderdeel uit van de World Press Photo expositie in de Rotterdamse Laurenskerk. In het najaar van 2018 zijn alle portretten te bezichtigen in Museum Rotterdam. Het boek met alle verhalen en foto’s is te bestellen bij elke online en offline boekhandel.