Meer geld verdienen?
21991
post-template-default,single,single-post,postid-21991,single-format-standard,qi-blocks-1.2.4,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Meer geld verdienen?

Ik trek meer dan genoeg werk aan, hoe heerlijk is dat. Mijn lieve tante met een groot ondernemershart benoemde dat het zonde is om werk te laten liggen. “Zijn er niet manieren om toch te profiteren van het werk dat je nu afslaat?” Iets in mij maakte een sprongetje; wat tof om eens verder te denken! Wat voor een mogelijkheden zijn er nog meer eigenlijk?! Een klein bureautje achter mijn naam? Geld verdienen terwijl andere mensen werken? Andere fotografen begeleiden waar ik heil in zie, maar die nog stappen kunnen maken?

Dit probeerde ik voor me te zien, het zou niet zo ingewikkeld moeten zijn… Maar ik zag vooral het gedoe van meer klantcontact en veel mailtjes en steeds ergens tussen zitten. Maar dan wel ‘meer geld verdienen’. Tja.

Tijdens mijn coachgesprek met Anne Hospers (campbluff) wilde ik dit graag bespreken. Maar al na twee minuten was het duidelijk: dit is niet voor mij. En hoe lang ik ook al had zitten fantaseren, dit idee gleed heel gemakkelijk van me af. Wat heerlijk, het hoeft helemaal niet.

Natuurlijk wil ik genoeg verdienen, maar méér verdienen mag niet ten koste gaan van wat ik belangrijk vind: de simpelheid, zelf op pad gaan met mijn koffertje achterop mijn fiets, weinig administratie, geen gedoe.

Wat overigens wel is overgebleven, is het idee van een mentorschap. Ik wil mijn kennis héél graag overbrengen. Waarbij ik me heel bewust ben dat wat voor mij werkt, voor een ander niet hoeft te gelden. Maar ik weet heel zeker dat ik mensen kan gidsen door samen te reflecteren, patronen naar het bewuste te halen en zo te groeien. En als bonus krijg je gratis en voor niets werk doorgespeeld wat ik zelf niet op kan pakken ;).

Lizzy Zaanen is mijn allerfijnste proefkonijn. Over een paar weken zou ik wel willen starten met een tweede testcase, stuur me een berichtje als je interesse hebt.

Foto: Loor Fotografie