Maria werd verkocht voor 800 euro
21930
post-template-default,single,single-post,postid-21930,single-format-standard,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.7,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22048

Maria werd verkocht voor 800 euro

Misschien wel één van de meest heftige interviews ooit: Maria. Dit was het paneel waar tijdens de expositie de meeste mensen bleven plakken om te lezen, vaak met hun hand voor hun mond en afgrijzen in hun ogen. Maria was 19 jaar toen we haar spraken en slachtoffer van mensenhandel; ze werd verkocht voor 800 euro.

Ik herinner me haar nog goed, zo jong nog. Ineengedoken en met samengeknepen handen rolde ze haar hele verhaal er in één keer uit. In eerste instantie wilde ze onherkenbaar op de foto, dat hadden we zo afgesproken. Maar toen ze klaar was met vertellen zei ze: “het is oké, dit hoeft niet anoniem, ik wil niet meer wegduiken en bang zijn.” .

Lees hier het verhaal van Maria: http://sandergrip.nl/maria/

Maria voor de serie Rotterdammers van Humanitas, in samenwerking met Sander Grip.